Laktofriz – cisterna tipa RBC

Rashladni bazeni za mlijeko – laktofrizi tipa RBC kapaciteta su od 1500 do 6000 litara za 2 ili 4 mužnje. Zatvorenog su tipa i proizvedeni su sa direktnim principom ekspresnog hlađenja.

Laktofrizi su proizvedeni od nehrđajučeg čelika W.Nr. 1.4301 ( AISI 304 ) sa ekološkom poliuretanskom izolacijom visoke kvalitete radi maksimalne učinkovitosti i štednje energije. Prilagođeni su za rad na vrlo visokim ambijentalnim temperaturama.

Visoko učinkovit agregat laktofriza je zatvorenog tipa sa hermetičkim kompresorom (sa svim potrebnim zaštitama) i koristi potpuno ekološki rashladni medij R 404A. Hlađenje kondenzatora agregata je zračno. Električno napajanje može biti 230V 50Hz monofazno ili 400V 50Hz trofazno.
Elektronsko upravljanje se sastoji od kontrolera s digitalnim pokazivačem temperature koji je programabilan. Također ima integriran elektronski termostat, te program za intervalno miješanje mlijeka (radi održavanja jednake masnoće mlijeka).

Cisterna – laktofriz je opremljena sa programabilnim uređajem za automatsko pranje i doziranje deterđenata, te procesorskom kontrolom hlađenja visoke učinkovitosti. Programabilni uređaj za automatsko pranje i doziranje deterđenata uključen je za sve kapacitete cisterna – laktofriza tip RBC.
rbc2
rbc4

rbc1
rbc3